Mijn obsessie voor heels

Dat vrouwen gek zijn op schoenen is allang geen geheim meer. Maar dit gaat iets verder dan dat. In mijn collectie vind je onder anderen killerpumps, peeptoe’s, stiletto’s, sleehakken, enkellaarzen, wedge sneakers en ten slotte de platte schoenen.

Ik heb zo’n 80 tot 100 paar schoenen.. Ik weet het, het is veel, maar dit is iets waar ik jaren over heb gedaan, sommige schoenen zijn wel vier jaar oud, maar zien er nog als nieuw uit! Ik behandel ze als mijn baby’s.
Bullboxer-Blog-Shoe-Quotes-09

Van deze 80 tot 100 paar schoenen zijn het er welgeteld 5 paar geen hakken, met uitzondering van een aantal teenslippers en werkschoenen. Ik kan niet zonder mijn hoge hakken, ten eerste omdat ik maar 1.62m lang ben en ten tweede omdat ik het gevoel heb dat platte schoenen mij er slordig uit laten zien.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik best een beetje jaloers ben op alle meiden die platte schoenen dragen en er toch chique en classy uitzien. Het is best wel een uitdaging om (bijna) elke dag heels te dragen. Heels zijn namelijk niet altijd comfortabel en al zijn ze wel comfortabel na een hele dag raken je voeten vermoeid en zullen ze alsnog pijn gaan doen.

Als je net zo’n heelfreak als mij bent is het dus van belang dat je goed overwegen keuzes maakt. Er zijn verschillende factoren van invloed, zoals de lengte van je dag, heb je in de avond nog wat te doen, kom je tussendoor nog thuis of ga je rechtstreeks door en ook belangrijk slaap je thuis of buiten de deur, ga je veel staan en lopen of vooral veel zitten, ga je werken of ga je wat leuks doen met vriendinnen en zo zijn er nog honderde dingen waar je rekening mee moet houden.

Bullboxer-Blog-Shoe-Quotes-03Als je veel gaat staan en lopen is het slim om voor een stevige brede hak te gaan of een sleehak, deze geven je voeten meer ondersteuning. Als je weet dat je niet veel gaat lopen kan je voor een gewaagdere hak gaan. Een stiletto of peeptoe. Sta wel stil bij het feit dat je altijd wel zal moeten lopen, al is het een stukje naar de auto oid. Dus het is belangrijk dat je wel degelijk op je hakken kan lopen. Ga je een stukje wandelen en wil je toch hakken aan kies dan voor een wat lagere hak of een wedge sneaker. En mijn tip: Neem altijd een paar ballerina’s met je mee, ik zelf heb altijd een paar zwarte of beige bij me, die kunnen overal bij. Je wilt niet aan het eind van een stapavond op blote voeten naar huis, geloof me!

Mijn eigen favorieten zijn:

  1. De enkellaarsjes

    De mijne zijn beiden van Nelly.com. De linkse zijn wat rustiger en draag ik meestal met jurkjes en rokjes, de rechtse zijn een beetje chunky en soort van ‘lomper’, die draag ik onder jeans, ze geven een stoere uitstraling.

  2. De brede hak

    Deze pumps kunnen overal bij, zwart om het wat rustiger en stoer te houden en rood voor wat kleur en een beetje sexyness aan je outfit toe te voegen. De brede hak zorgt ervoor dat je er de hele dag op kan lopen of de hele avond op kan dansen!

  3. De peeptoe

    Dit zijn beiden stiletto peeptoe’s, dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Ik merk wel dat kwaliteit veel verschil maakt in comfort. De zwarte zijn van ‘Steve Madden’ en de nude kleurige waren wat goedkoper.

  4. De stiletto

    Bij de stiletto met zo’n puntneus is het van belang dat ze goed passen en dus niet net te strak of net te los, geloof me ik ken het. Anders worden je tenen in de neus helemaal verpletterd. Ook ik koop ze soms niet helemaal op maat, maar daar krijg ik meestal spijt van. Ik ben een grote fan van de puntneus, dat geeft een extra classy uitstraling.

  5. De sleehak

    De sleehak geeft nóg meer ondersteuning dan de brede hak. Als je niet vaak op hakken loopt is de sleehak perfect om mee te beginnen. Hieronder zie je twee verschillende de linkse zijn echt hakken en de rechtse zijn een soort sneaker wegdes. Ze staan overal goed bij en geven een beetje een ‘effortless’ en casual look.

 

 

2 thoughts on “Mijn obsessie voor heels

Leave a comment